In deze maandelijkse artikelen geven we informatie over allerlei onderwerpen die relevant zijn voor internationalisering in het hoger onderwijs. Informatie, inspiratie en analyses voor jou als docent of manager op een hogeschool of universiteit.

Je leest over

  • Tips en vaardigheden voor lesgeven aan internationale studenten,
  • Omgaan met onderwijsverwachtingen van studenten én van de opleiding,
  • Kennis over interculturele communicatie en ontwikkelen van culturele sensitiviteit,
  • Aanpassen van het curriculum ten bate van een diverse, internationale groep studenten,
  • Kennis behouden, doorgeven en inzetten voor internationalisering.
  • Maar naast informeren hebben we nog een ander doel waarbij we jou graag betrekken. Elk artikel zal eindigen met een vraag naar jouw ervaring of de tips die je kunt delen.

Doe je actief mee en deel je jouw tips, dan zal er per onderwerp (dus per artikel) een bron ontstaan met veel meer ideeën dan wij alleen zouden kunnen bedenken.

Sprekend vanuit je eigen kennis en ervaring draag je bij aan een ‘community of practice’ en wordt je deel van een landelijk netwerk van docenten en onderwijsmanagers dat zich bezighoudt met internationalisering en intercultureel lesgeven.

De eerste vraag is nu: waar loop je op dit moment tegenaan op het gebied van internationalisering? Welke onderwerpen spreken je aan en waar zou je meer over willen weten? Laat hieronder je commentaar achter zodat we in de toekomst aandacht aan die onderwerpen kunnen geven.